Over Mij

IETS OVER MIJ...

Martin de Pooter

Ik ben Martin de PooterAls (interieur) vormgever hou ik ervan om pure interieurs te ontwerpen. Ze moeten doordacht in vormgeving, styling, tijdloos en vooral trendloos zijn. Minimalisme heeft verder mijn voorkeur. Een herkenbaar element in mijn ontworpen interieurs zijn wel de voorkeur voor mooie, eerlijke en natuurlijke materialen.

Hetzelfde geldt voor het comfort, de duurzaamheid en het aansprekende kleurgebruik. Volgens velen herkenbaar als de ‘Stijl van Martin’. Die stijl is altijd basic, met veel aandacht voor design, stijl, kunst en fraaie detaillering.

Al meer dan 40 jaar ben ik werkzaam in het interieur vak, zowel B2C als B2B. Mijn passie voor interieur en vormgeving is in die jaren steeds meer gegroeid. In het ontwerpen van een persoonlijke interieurs kan ik al mijn creativiteit kwijt.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw kan betekenen? 

Neem dan contact met me op voor een eerste kennismaking. We kunnen dan samen alle mogelijkheden bespreken. 

ECHT... UIT DE ZEEUWSE KLEI...

MIJN START 

Ik ben geboren in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen), en was bijna reserve-Belg geweest.

Na mijn middelbare school opleidingen volgde ik cursussen op het gebied van (interieur) vormgeving, architectuur, later het 3D-ontwerp (SketchUp Pro), interieurstyling, interieurfotografie en sociale media.

WERKZAAMHEDEN 

Ik was begin Jaren ‘80 werkzaam in de autobranche. Daar kon ik mijn enthousiasme en passie voor vormgeving van auto’s verzilveren. 

Vanaf 1982 werkzaam als sales-promotor en interieurstylist bij Decorette Van de Velde met vier vestigingen in de Randstad en een Vivante woonformule.

EIGEN BEDRIJF 

Begin maart 2001 startte ik als zelfstandige professional mijn eigen onderneming MDP vormgeving

Een bedrijf dat zich vooral richt op alle facetten van het ontwikkelen van vooral het vormgeven van (interieur)concepten. Dat in de breedste zin van het woord. Dat kan een conceptontwerp zijn voor een een showroom/toonzaal, een tuin, een grafisch ontwerp, fotografie, en veel adviserend werk in mijn vakgebied.

In mijn vakgebieden bezoek ik veel beurzen in binnen- en buitenland. 

Ik ben als freelancer enkele jaren werkzaam geweest bij een Decorette Woonatelier in de regio Amsterdam in de LOUNG COVID-19 periode, en twee jaar als freelancer bij By Sensa Keukens in Heteren, waar ik mijn creativiteit kon delen in het ontwerpen van premium keukens.

INTERESSES 

Mijn interesses zijn vooral architectuur; religieus erfgoed heeft mijn passie omdat het geloof persoonlijk veel voor mij betekent, de stilte in het sacrale karakter van religieus erfgoed doet me altijd goed, stilte is zo-en-zo goed voor een mens; fotografie in alle facetten van schoonheid; auto’s puur om de vormgeving; zang als schitterende vertolking van wat componisten werkelijk kunnen componeren; klassieke muziek altijd op de achtergrond als ik ontwerp; Apple als vooruitstrevende inspiratiebron als het gaat om sublieme techniek, in combinatie met werkelijk schitterend, indrukwekkend design, en natuurlijk Frankrijk – Lanqudoc-Roussoulin – als favoriet en geliefd vakantieland. 

RELATIE 

Ik ben getrouwd met Mieke. Samen hebben we één dochter; Ingeborg. We zijn opa en oma van onze prachtige kleinzoon; Liam (2022).

VRIJWILLIGERSWERK 

Verder ben ik zeer actief betrokken in het vrijwilligerswerk.

NEEM CONTACT OP:

MDP vormgeving

Esdoornstraat 16

2871 RV Schoonhoven

T. 06 – 512 948 36