0182 38 84 21  |  06 51 29 48 36

Inspirerende projecten

Woning in Krimpen a/d IJssel 
Voor dit echtpaar heb ik een totaal interieur-ontwerp gemaakt voor de begane grond van hun woning. De bestaande situatie was 8 jaar oud. Hun keus was verhuizen of vernieuwen. Ze kozen voor het laatste. Het echtpaar ontmoette ik op de VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam. Ik mocht voor hen het interieurontwerp maken. ’Graag wat strakker en tijdlozer’ was hun vraag en tevens opdracht. We hebben samen een cocoon bedacht rondom de toiletunit. Deze grenst precies aan de woonkamer. Verder heb ik de keuken ontworpen, de maatwerk kasten, de haardpartij en verlichtingsplan. Ook heb ik voorstellen gemaakt voor kleuren en materialen. Met een 3D- en Apple Keynote - presentatie heb ik alles gevisualiseerd. Een fraai boekwerk vatte uiteindelijk het interieurontwerp samen. CONCEPT | ONTWERP

Bakker Postma


Bakker Postma is een naam die zeer vertrouwd is in het noorden van ons land. Dat geldt ook voor de producten die er al meer dan 40 jaar verkocht worden.

 

Als specialist van keukens, badkamers en tegels hebben ze niet alleen in Friesland, maar ook ver buiten de provinciegrenzen een goede naam opgebouwd. Prachtig collecties in stijl, klasse en kwaliteit gaan hand in hand met zekerheid.


Voor Bakker Postma in Leeuwarden heb ik in samenwerking toonzalen ontwikkeld per productgroep, van ontwerp tot signing en styling van het hele project.


CONCEPT  |  ONTWERP  |  REALISATIE

Brandpunt | Het 
Stichting ’Het Zoeklicht’ is een organisatie die tijd-schriften en boeken uitgeeft. Ook exploiteert zij een boekwinkel en een internetwinkel. De stichting is ook eigenaar van ’Het Brandpunt’ in Doorn, een fraaie historische, bosrijke locatie. De Betteld Groep organiseert hier seminars, studieweekenden en conferenties.
 ’Het Brandpunt’ was toe aan een grote renovatie van 
het interieur. Ik werd gevraagd om een totaal nieuw interieur te ontwerpen voor drie ruimten. Met veel passie heb ik daar invulling aan gegeven. Met behoud van de authentieke uitstraling en een mix van enkele mooie moderne elementen is een fraai tijdloos interieur ontstaan. Met een 3D- en Apple Keynote - presentatie heb ik alles gevisualiseerd. Het interieurontwerp heb ik samengevat in een overzichtelijke brochure. CONCEPT | ONTWERP
By Henry | Brasserie 
Voor lunchroom/cafetaria ’Etenstijd’ in Groot-Ammers heb ik een nieuw totaal concept ontwikkeld. Naast het ontwerp van het interieur heb ik ook een nieuwe huisstijl ontworpen. De eigenaar wilde graag een level hoger met zijn lunchroom. 

We hebben er zijn voornaam aangekoppeld: “Brasserie By Henry”. We hebben gekozen voor een eigentijdse uitstraling met een karakter dat verwijst naar het verleden. Een grote oude zwart/wit foto van het fraaie dorp versterkt deze uitstraling. Warme materialen en kleuren geven de bezoekers het gevoel dat ze zich gelijk thuis voelen.

Met een 3D- en Apple Keynote - presentatie heb ik het hele concept gevisualiseerd. CONCEPT | ONTWERP
GévierDales 
In Bunnik beschikt GévierDales over een grote toonzaal op het gebied van sanitair. Deze toonzaal is geïntegreerd in het Interium, een complex waarin naast GévierDales ook InterKeramiek en KeukenVision/Voortman Keukens is gevestigd. Voor GévierDales heb ik een styling- en belevingsconcept ontwikkeld dat aansluit op de behoefte van de consument. Er zijn compacte badkamer ruimten gecreëerd waar diverse stijlen voor de consument zichtbaar zijn. De bezoekers krijgen zo een realistische beeld van de mogelijkheden. CONCEPT | ONTWERP | REALISATIE
Keukenvision 
Ik werk al verschillende jaren voor de Voortman Groep, eigenaar van de keukenformules: Voortman Keukens, KeukenVision, Budget Select Keukens en Novarti Keukens. Voor de toonzaal in Bunnik heb ik een concept ontwikkeld waarin de belevingswereld van de consumenten centraal staat. Dat beleving creëren een kunst is, is zichtbaar geworden in deze toonzaal - de mooiste van Nederland! CONCEPT | ONTWERP | REALISATIE
KopersKeus 
Het KopersKeus concept is speciaal ontwikkeld voor consumenten die een nieuwbouwwoning willen kopen. Zij kunnen daarvoor in de toonzaal in Elst (Gld.) terecht. Daar kunnen zij een keus maken uit de verschillende soorten materialen die in een nieuwbouw woning nodig zijn, zoals: badkamer, toilet, centrale verwarming, deuren, etc. Het is een inspirerende toonzaal. De vele gepresenteerde ideeën geven een realistisch beeld van hoe het project er uiteindelijke uit zal gaan zien. Voor KopersKeus heb ik de huisstijl ontwikkeld, evenals de indeling van de toonzaal. Verder heb ik kleur- en materialen keuze verzorgd, evenals de verlichting, styling, signing en fotografie. CONCEPT | ONTWERP | HUISSTIJL | SIGNING | FOTOGRAFIE | REALISATIE
Skledar & Brandijk 
Dit zeer ambachtelijke bedrijf in Meerkerk heeft 
ruime ervaring met het ontwerpen, vervaardigen 
en restaureren van producten uit natuursteen. 
Het bewerken van grafstenen, grafmonumenten en grafzerken is van generatie op generatie binnen dit familiebedrijf overgedragen. De opdrachten worden nauwgezet naar de wensen van de consumenten uitgevoerd.
 Voor Skledar & Brandwijk heb ik een interieurconcept ontworpen dat aansluit op de specifieke doelgroep. 
Zo zijn er adviesruimten gecreëerd waar de consument rustig de ontwerpen kan bekijken. Een ruim aanbod aan grafstenen is gegroepeerd in diverse stijlen en prijsklassen in diverse afdelingen. Er zijn speciale ruimten voor o.a. kindergrafstenen en luxery grafstenen. Daarnaast is een urnengalerij gecreëerd en een afdeling accessoires. CONCEPT | ONTWERP
Van de Velde 
Voor Schilderwerken Van de Velde in Bergambacht 
heb ik een nieuw interieur voor het directiekantoor ontworpen. Opvallend daarbij is de fraaie wandfoto 
van het authentieke stadhuis op de Markt in Gouda. 
Dit bijzondere pand, waarvan Van de Velde het buitenschilderwerk uitvoerde, is het uitgangspunt geworden voor dit ontwerp. 
 Het geheel heeft een warme eigentijdse uitstraling gekregen. Mijn advisering betrof de keuzen voor materialen, kleuren, verlichting en signing. CONCEPT | ONTWERP

Verdoold | makelaar


Om meer een belevingswereld te creëren bij de entree van dit makelaarskantoor in Krimpen a/d IJssel heb ik een conceptontwerp gemaakt. Het resulteerde in de belevingswereld en warme uitstraling die lijkt op een woonkamer setting.

De opdrachtgever wilde ook graag een extra spreekkamer realiseren. Ik heb daar een ontwerp voor gemaakt, inclusief een nieuwe indeling van

de bestaande ruimten.

 

CONCEPT  |  ONTWERP

Woning in Bergambacht


Voor deze familie heb ik een nieuw interieurontwerp gemaakt voor de begane grond. Niet alleen ontwierp ik een nieuwe keuken, maatwerk kasten en verlichting, ook stelde ik een kleuren- en materialen gamma samen voor verschillende onderdelen die toegepast kunnen worden in het interieur.

 

Met een 3D- en Apple Keynote - presentatie heb ik het geheel gevisualiseerd. Ook hier heb ik het interieur-ontwerp samengevat in overzichtelijke documentatie.

 

CONCEPT  |  ONTWERP

Villa in Oostvoorne


We ontmoetten elkaar op de Woonbeurs in Amsterdam op het Interieur Adviesplein. Ons gesprek resulteerde in de vraag of ik snel een keer langs wilde komen in Oostvoorne, het Laren aan de Noordzeekust.

 

De nieuwgebouwde geschakelde gelijkvloerse villa was al helemaal bouwkundig gereed. Nu was het zaak deze villa met stijl en klasse verder vorm te geven en in te richten. Het volledige pakket van eisen en wensen heb ik in het ontwerp meegenomen. De keuken was al vormgegeven.

De maatwerk kasten en verlichting voor alle ruimten heb ik ontworpen. Ook heb ik een kleuren- en materialen gamma samengesteld voor alle meubelen, vloeren, wanden, etc. De opdrachtgever is gepassioneerd door het Italiaanse automerk Alfa Romeo. Speciaal voor zijn grote verzameling Dinky Toys heb ik een mooie vitrinekast ontworpen waarin de auto’s prominent worden tentoongesteld.

 

Met een uitgebreide 3D- en Apple Keynote - presentatie heb ik het totale concept gevisualiseerd.

 

 

CONCEPT  |  ONTWERP

Zevender | De 
Het bestuur van Stichting ’De Zevender’ in Schoon-hoven vroeg me om een interieurontwerp te maken voor de ontmoetingsruimte. Men wilde die men realiseren tussen de twee woonlagen van het gelijknamige wooncomplex met fraai uitzicht op het stadspark. In het kader van het zelfstandig wonen voor ouderen was er een duidelijke behoefte aan deze ruimte. Ik kreeg de vrije hand om een interieurontwerp te maken voor deze ruimte. Kernwoorden hiervoor waren: huiselijk, tijdloos, warm en smaakvol. Naast een riante ruimte voor tafels en stoelen behoorden ook een haardpartij, TV-opstelling, keuken en berging tot het wensenpakket van het bestuur en de bewoners. Het ontwerp resulteerde in een iets schuin geplaatste opstelling van de keuken. Dat gaf een ruimere entree voor ontvangst en vanuit het zichtgedeelte minder zicht in de keuken. De haard en TV zijn geïntegreerd in de wand bij de keuken.
 De ontmoetingsruimte kreeg de toepasselijk naam ’Parkzicht’. Het geheel heeft een warme huiselijke uitstraling gekregen. Ik maakte keuzen in materialen, kleuren, verlichting en signing. MDP vormgeving heeft ook de keuken, haard, TV, verlichting, meubelen en bloemstukken geleverd voor dit bijzondere project. De bewoners en het bestuur genieten er nog elke dag van. CONCEPT | ONTWERP
copyright 2020 - MDP vormgeving